Schoonheidsidealen kunnen per land en dus ook in cultuur verschillen. Wat in het ene land mooi gevonden wordt, wordt soms verafschuwd in het ander. Het is dus moeilijk om ons als vrouwen hier op aan te passen, aangezien het modebeeld ook steeds lijkt te veranderen. Toch zijn er meerdere schoonheid problematiekjes waar wij allemaal last van kunnen hebben. Een onzuivere huid bijvoorbeeld kan voor veel problemen zorgen en dit iets waar alle vrouwen een hekel aan hebben. Er bestaan verschillende beautygeheimen op de wereld die zelfs al eeuwenoud zijn. Zelfs met het gebruik van natuurlijke producten kun je al erg ver komen! Voorkomen is beter dan genezen en daarom hebben wij een aantal geheimen voor onze lezers om zo de meeste kwaaltjes op voorhand al te kunnen voorkomen.

Stomen

Een onzuivere huid wordt veroorzaakt door een ophoging van onzuiverheden in de poriën. Helaas voor ons, uit zich dat vaak in een uitbarsting midden op je gezicht. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je gezicht schoon te houden. Het verwijderen van make up is wat de meeste vrouwen doen tijdens een badkamer ritueel voor het slapen gaan. Maar waarschijnlijk wist je nog niet dat je nog meer kan doen om je poriën schoon te houden! Vul een bak met heet water en voeg hier verse munt en een essentiële olie aan toe. Sluit je hoofd af door middel van een handdoek en stoom je gezicht ongeveer een half uur tot een uur. Door de hitte worden je poriën pas echt gereinigd. Sluit je sessie af met een goede vochtinbrengende crème en zeg hallo tegen je nieuwe frisse gelaat!

Gezichtsmasker

In tegenstelling tot veel mensen denken, ontstaat een vette huid bij uitdroging. Door het uitdrogen van de huid, maakt het veel meer talg aan wat die irritante glans aan je gezicht geeft. Om dit te voorkomen is het dus nodig om je huid zoveel mogelijk te blijven hydraten. Dit kan door middel van een gezichtsmasker en bij voorkeur een masker op natuurlijke basis. Met producten uit de keuken heb je in een handomdraai jouw eigen masker gemaakt, wat je ook nog eens een hoop kosten kan schelen. Maak bijvoorbeeld een mengsel van avocado met honing voor een effectieve verzorging. Honing staat bekend als een ideaal middel om te gebruiken voor op je gezicht, omdat dit een voedend product is.

Water drinken

Water is nodig om het lichaam goed te laten functioneren en bij te weinig water kunnen verschillende lichamelijke kwalen ontstaan. Bij het drinken van te weinig water zal de activiteit van je meest belangrijke organen minder goed functioneren, waardoor er ongemakkelijkheden gevoeld kunnen worden. Concentratieproblemen en last van hoofdpijn zijn twee van de belangrijkste symptomen bij watertekort. Water is niet alleen belang voor de organen, maar ook op het gebied van beauty kan water erg relevant zijn. Het drinken van water heeft direct invloed op de staat van je huid, maar ook van je haar. Zorg per dag dus dat je altijd meer dan 1,5 liter water per dag drinkt en je zult gaan stralen!